Acupunctuur om zwanger te worden

Een kinderwens hebben, maar niet zwanger kunnen worden. Er lijkt niks ergers te bestaan voor een vrouw. Heb jij hier last van en ben je eindeloos op zoek geweest naar een oplossing zonder resultaat? Dan zou acupuntuur om zwanger te worden wel eens eindelijk de oplossing kunnen zijn. Misschien denk je nu, hoe kan dat nou, acupunctuur om zwanger te worden? Deze Chinese geneeswijze is minder bekend in de Westerse cultuur, maar lees snel verder om erachter te komen hoe acupunctuur werkt om zwanger te worden. Een mogelijke oorzaak van problemen rondom zwanger worden kan een disbalans in het lichaam zijn. Acupunctuur kan deze disbalans weer herstellen. Het is veilig, pijnloos en stimuleert het lichamelijke balans. De bekende stappen die worden gezet om zwanger te worden is een huisarts bezoek en vervolgens een gynaecoloog bezoek om de aard van het probleem te bepalen. Echter is acupunctuur ook de moeite waard om te bekijken. Op acupuncturistenoverzicht.nl vind je een overzicht van geschoolde acupuncturisten die jou bij dit probleem kunnen helpen.

Acupunctuur om zwanger te worden, hoe werkt dat?

In deze Chinese geneeswijze worden naalden op bepaalde plekken in het lichaam geplaatst, om zo de energiestromen af te remmen en te stimuleren. Klinkt dit pijnlijk? Gelukkig is het inbrengen van deze dunne naalden niet pijnlijk. Bovendien is het ook geruststellend om te weten dat bij acupunctuur om zwanger te worden geen naalden worden geplaatst in of rondom de geslachtsorganen en je kunt je ondergoed gewoon aanhouden. Bij de acupunctuur worden naalden namelijk geplaatst op acupunctuurpunten die liggen op energiebanen, oftewel meridianen. Acupunctuur om zwanger te worden werkt op verschillende manieren:

  • Regulatie menstruatiecyclus: Allereerst reguleert acupunctuur de menstruatiecyclus voor de vruchtbaarheid.
  • Het is belangrijk dat het lichaam in balans.
  • Een pijnlijke of onregelmatige menstruatie betekent vaak een verstoring van het balans in het lichaam.
  • Stimulatie bloedcirculatie: Daarnaast bevorderd acupunctuur de stimulatie van de bloedcirculatie.
  • Acupunctuur om zwanger te worden zorgt er ook voor dat de kwaliteit van de eicel verbeterd.
  • Stress verminderen: Ook focust de acupuncturist op het ‘ontstressen’ van de cli├źnt.
  • Mentale aspecten spelen een belangrijke rol in het zwangerschapsproces.
  • Acupunctuur reguleert de hormoonhuishouding door stress te verminderen.
  • Een kinderwens hebben, maar niet zwanger kunnen worden zorgt ook voor een hoop stress bij vrouwen.
  • Versterken van immuunsysteem: Acupunctuur zorgt voor een versterking van het immuunsysteem.

Een veilige keuze

Als het draait om zwangerschap staat veiligheid natuurlijk bovenaan. Gelukkig kun je acupunctuur om zwanger te worden met een gerust hart aangaan en kun je rekenen op kwaliteit. Zo zijn alle acupuncturisten bij Acupuncturisten Overzicht aangesloten bij beroepsverenigingen als de NVA of Zhong. Verder wordt er altijd gebruik gemaakt van steriele wegwerpnaalden wat de kans op infecties uitsluit. Acupuncturisten Overzicht kan dus garanderen dat acupunctuur om zwanger te worden geheel veilig en risicovrij is. Goed om te weten is dat de meeste zorgverzekeraars acupunctuurbehandelingen vergoeden. De acupuncturisten dienen hiervoor aangesloten te zijn bij een beroepsvereniging, maar dat is bij Acupuncturisten Overzicht altijd van belang. Dus als je al ruim van tevoren weet dat je zwanger wilt worden en deze geneeswijze overweegt, is het handig om alvast een aanvullende verzekering af te sluiten. Of je nu overtuigd bent van het gebruik van acupunctuur om zwanger te worden of nog niet, je kunt altijd contact opnemen met Acupuncturisten Overzicht of kijken of je vraag tussen de veelgestelde vragen op de website staat. Je kunt ook alvast een kijkje nemen op de website http://acupuncturistenoverzicht.nl/zwanger-worden.html om te zien of er acupuncturisten bij jou in de buurt zijn.