Is oncologie fysiotherapie iets voor u?

Wellicht heeft u wel eens gehoord van oncologie fysiotherapie. Zo niet, dan leggen wij nog even kort uit wat het precies is en wat het voor u kan betekenen. Oncologie fysyotherapie is fysiotherapie door een gespecialiseerde therapeut. Deze heeft naast de basis fysiotherapie ook de masteropleiding oncologie fysiotherapie afgerond. De therapeut is dus gespecialiseerd in het behandelen van patiënten tijdens of na de behandeling van kanker. Hoewel de therapie relatief nieuw lijkt hebben wij al ruim twaalf jaar ervaring met deze form van fysiotherapie. We hebben daardoor uitstekende kennis van de ziekte zelf, de behandelingsprocedure en de mogelijke bijkomende klachten. Bent u op zoek naar een ervaren therapeut die u kan helpen bij de re-integratie in het ‘normale’ leven, dan bent u bij Jansen aan het goede adres. De therapie richt zich op het weer sterker maken van uw lichaam en het verbeteren van uw conditie. We werken tijdens de behandeling aan het verbeteren van uw spierkracht, uw energie en ook aan eventuele bewegingsbeperkingen die de ziekte en behandeling met zich mee kunnen brengen. Bent u een oncologiepatiënt en wilt u meer weten over wat oncologie fysiotherapie voor u kan betekenen? Neem dan eens een kijkje op onze website. U kunt ons vinden op www.fysiotherapiejansen.com. U vindt op onze website gemakkelijk alle informatie over oncologie fysiotherapie en andere gerelateerde onderwerpen. Heeft u nog overige vragen? Neem dan eens contact met ons op. U bent altijd van harte welkom in onze praktijk. Ook zijn wij altijd bereikbaar via e-mail en telefoon. Ook onze contactgegevens kunt u vinden op de website. Wij horen graag van u!

Oncologie fysiotherapie, hoe gaat het in zijn werk?

De oncologie fysiotherapie behandeling begint met een uitgebreide intake. Dit is een belangrijk onderdeel van de behandeling. We leren aan de hand van vragenlijsten en gesprekken uw situatie goed kennen voordat we een plan maken voor de behandeling. Wij nemen hierin mee wat voor fysieke klachten en eventuele bewegingsbeperkingen bij u spelen. Ook kijken we naar de lastmeter voor psychische klachten. We maken gebruik van verschillende vragenlijsten zoals de VAS score en PSK. Hierna gaan we enkele fysieke testen afnemen waarna wij een compleet beeld hebben van uw huidige situatie en waar u uiteindelijk naartoe wilt. Oncologie fysiotherapie is een sterk hulpmiddel bij het re-integratieproces. Met ruim twaalf jaar ervaring in het behandelen van oncologie patiënten is er geen betere keuze dan Fysiotherapie Jansen in Apeldoorn. Sinds 2016 heeft Apeldoorn ook zijn eigen oncologienetwerk. Bent u een oncologiepatiënt in de omgeving van apeldoorn dan kunt u hier gebruik van maken om wijkgerichte zorg te ontvangen. Hieronder valt ook de oncologie fysiotherapie die wij aanbieden. Partijen als het Gelre Ziekenhuis en IKNL hebben zich hierbij aangesloten. U kunt alle details over dit speciaal voor oncologiepatiënten opgezette netwerk teruglezen op onze webpagina. Heeft u ook last van het niet vrij kunnen bewegen, een tekort aan energie of pijn veroorzaakt door kanker en de behandeling van deze ziekte? Fysiotherapeut Jansen is een specialist op het gebied van fysiotherapie voor oncologiepatiënten. Neem eens contact met ons op om meer te weten te komen over wat wij voor u kunnen beteken.

De behandeling en uw verzekering.

Oncologie fysiotherapie is altijd een onderdeel van de oncologie revalidatie. Sommige van de revalidatiebehandelingen worden door uw zorgverzekeraar vergoed. Vele hiervan echter niet in het basispakket. Het is altijd handig om contact met uw zorgverzekeraar op te nemen om erachter te komen hoe de situatie in uw geval precies zit. Voor al uw overige vragen op het gebied van oncologie revalidatie en fysiotherapie kunt u altijd bij ons terecht. Tot snel!