Ervaar de sneeuw in een bergachtige omgeving via sneeuwwandelen

Als je zonder context aan sneeuwwandelen denkt, dan denk je misschien aan het wandelen in de sneeuw door de straten in Nederland. Daar is echter weinig plezier aan te beleven. Misschien dat dit leuk is wanneer de sneeuw nog vers is. Je kunt dan lekker in de sneeuw wegzakken en die maagdelijke witte deken voorzien van jouw voetsporen. Dat effect en bijbehorende plezante gevoel is echter vrij snel weg. Want het duurt niet lang voordat de sneeuw gewoon een gladde harde laag is waar je heel voorzichtig op moet lopen. Je moet al je spieren aanspannen om te voorkomen dat je uitglijdt en jezelf bezeert. Even lekker doorstappen is er dan ook niet bij. Maar sneeuwwandelen in de Oostenrijkse bergen is uiteraard iets heel anders. Je kunt in de bergen genieten van schitterende uitzichten tijdens het sneeuwwandelen. Daar komt bij dat je niet in een Hollandse buitenwijk over een dun laagje sneeuw banjert. In de bergen heb je te maken met een flinke dikke laag sneeuw. Je hebt dan ook speciale sneeuwschoenen nodig om daar een beetje effectief over heen te kunnen wandelen. Sneeuwwandelen is dan ook een speciaal soort van wandelen. Roy van Langen organiseert al vele jaren avontuurlijke wandelreizen voor jong en oud in de bergen van Oostenrijk. Ook de locatie waar je wandelt is immers van belang. Het maakt nogal een verschil als je in eigen buurt over de gladde stoep moet lopen of als je in een natuurrijke omgeving door de bergen loopt. In dat laatste geval is het wandelen zelf niet eens per se de meest interessante activiteit. Ook het genieten van de vele uitzichten maken een wandelreis met Roy van Langen zeer de moeite waard. Het is ook fijn dat je gaat sneeuwwandelen onder begeleiding van een ervaren gids. Niet alleen weet Roy waar je moet zijn voor de mooiste uitzichten, hij zorgt er ook voor dat je gaat sneeuwwandelen waar het veilig is. Zo kun jij je dus des te beter overgeven aan het ritme van de wandeling. Dat maakt het genieten van de omgeving nog veel makkelijker. Dit maakt het ook een ideale vakantie om samen met je kinderen te ondernemen. Hoewel het een avontuurlijke soort van vakantie is, is het dankzij de expertise en begeleiding van Roy toch ook een volstrekt veilige vakantie. Verder heb je er ook weinig expertise voor nodig, want iedereen kan in principe sneeuwwandelen. Beginners en gevorderden kunnen dus prima deelnemen aan de sneeuwwandelreizen van Roy van Langen. 

Ontdek de wereld van sneeuwwandelen via royvanlangen.nl

Mocht je graag alvast wat meer willen weten over sneeuwwandelen, dan kun je terecht op de bovenstaande website. Hier vind je meer informatie over de locaties, de reizen die gepland staan, de materialen die je zelf mee moet nemen, et cetera. Qua kleding moet je bijvoorbeeld zorgen dat je de volgende wandelkleding bij je hebt: 

  • Goede wandelschoenen
  • Regenkleding
  • Een rugzak met voldoende inhoud

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Roy

Als je na het bezoeken van de site en het lezen van alle informatie nog vragen hebt, dan kun je uiteraard ook nog even contact opnemen met Roy voor verdere informatie.