Gastouder; goede opvang voor je kind verzorgen

We willen er allemaal voor zorgen dat onze kinderen goed worden opgevangen. We willen als we naar ons werk gaan, met een gerust hart weglopen en ons kind vol van vertrouwen weer bij de opvang ophalen. Natuurlijk is het belangrijk dat we de mensen aan wie we de zorg uit handen geven, vertrouwen. Kiezen voor een gastouder die de kinderen opvangt als je dat zelf niet kunt doen, heeft voordelen die wij graag met je bespreken. Snoesje biedt opvang voor kinderen op een flexibele manier met gastouders die we zelf selecteren en voldoen aan de eisen. Niet alleen heeft de overheid regels opgesteld voor mensen die gastouder willen worden, ook bij Snoesje hebben we onze eigen regels waar iedereen zich aan dient te houden. Het is heel erg belangrijk dat je je als ouder op je gemak voelt en dat je je kinderen achterlaat op een plek die goed voelt. Gastouderschap heeft zoals gezegd een aantal voordelen. Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Het is stukken goedkoper dan de reguliere zorg. Wist je dat niet? Je kunt door te kiezen voor een bureau als Snoesje op jaarbasis honderden euro’s besparen. Dat is belangrijk om te weten. Daarnaast is het zorgen voor opvang bij een gastouder ook flexibeler. Reguliere opvang heeft zijn beperkingen. Dan moet je denken aan vakanties waarop de opvang dicht is. Bij een opvang zoals Snoesje heb je daar geen last van. Opvang kan namelijk ook geregeld worden in de vakanties. De voordelen van opvang bij een gastouder op een rijtje:

  • De kosten van gastouderschap zijn lager dan reguliere opvang;
  • De zorg voor je kind of kinderen is persoonlijker;
  • De zorg voor je kind of kinderen is flexibeler.

Gastouder; het belang van de ontwikkeling van je kind

Uit verschillende onderzoeken is wel gebleken dat het voor kinderen belangrijk is om een band op te bouwen met degene waarbij ze veel tijd doorbrengen. Het zorgt voor een zelfverzekerd kind en een kind dat zich zeker voelt, is een gelukkig kind dat in de toekomst beter in staat zal zijn om gezonde en duurzame relaties aan te gaan en te onderhouden. De mensen met wie je kinderen regelmatig contact hebben, zoals een gastouder, hebben een grote invloed op het kind. Het is belangrijk dat je als ouder dan ook beseft dat het kiezen van een opvang en een gastouder, een belangrijke keuze is. Neem contact op met Snoesje om een geschikte gastouder te kiezen. Het is belangrijk dat je je bij de keuze goed voelt en Snoesje denkt altijd graag met je mee. We kunnen verschillende afspraken organiseren waarbij je kennis kan maken met de gastouders en dan op basis van die gesprekken uiteindelijk een keuze kunt maken. Dat is voor jou heel erg belangrijk.

Neem contact op

Heb je interesse in gastouderopvang of heb je er zelf wel eens over nagedacht om gastouder te worden? In beide gevallen kun je even contact opnemen met onze medewerkers. We staan je graag te woord en we vertellen je graag wat we voor je kunnen betekenen. Steeds vaker kiezen ouders voor de opvang bij Snoesje omdat het opvang is met aandacht voor kinderen en opvang die kijkt naar het individu en hoe wij je van dienst kunnen zijn. Je kunt je meteen al even online inschrijven. We helpen je graag verder, ook als je zelf het idee hebt om een gastouder te worden. De mogelijkheden zijn eindeloos. Schroom niet als je vragen hebt, we denken altijd graag met je mee.