Wat zijn de kosten gastouder?

Overweegt u om te kiezen voor gastouderschap en wilt u meer weten over kosten gastouder? Misschien is het dan een goed idee om eens te kijken wat we bij gastouderbureau Snoesje voor kosten gastouder rekenen. Hoewel we u graag een eenduidig antwoord zouden geven, is het toch belangrijk om te vermelden dat de kosten gastouder afhankelijk zijn van een aantal factoren. Dan moet u om te beginnen denken aan het aantal kinderen dat opvang nodig heeft. Op het moment dat u drie kinderen heeft zal het bedrag uiteraard wat hoger uitpakken dan wanneer u maar een kind heeft en dus ook maar opvang nodig heeft voor een kind. U betaalt de kosten gastouder namelijk per kind. Bij ons gastouderbureau werken we met verschillende tarieven. Dat wil zeggen dat verschillende gastouders ook verschillende tarieven per zogenaamd ‘kinduur’ rekenen. Dat tarief ligt meestal zo tussen de €4,60 en €5,00 per kind. Als ouder kunt u ervoor kiezen om uw kind thuis te laten opvangen. In dat geval komt de gastouder aan huis. Dat heeft als voordeel dat het kind zich zeer makkelijk aan zal passen. Maar u kunt er voor kiezen het kind onder te brengen op een andere locatie, bij een gastouder zelf thuis. Ook in dat geval zal het kind snel wennen aan het huis en de omstandigheden, dus de opvang op een externe locatie zal zeker niet onder doen voor een opvang bij uzelf thuis. Ook zouden we als voordeel van opvang bij een gastouder thuis kunnen aandragen dat het kind in contact komt met andere kinderen. Waar u bij Snoesje in elk geval altijd op kunt rekenen is een hele goede prijs en kwaliteit verhouding van de kosten gastouder. Dus even op een rijtje:

  • De kosten gastouder zijn afhankelijk van het tarief van de gastouder;
  • De kosten gastouder zijn afhankelijk van de locatie van de opvang;
  • De kosten gastouder zijn afhankelijk van de hoeveelheid opvang.

Kosten gastouder; flexibele opvang bij Snoesje

Een andere factor die speelt bij de kosten die u zal moeten betalen als u voor kinderopvang bij Snoesje kiest, is de hoeveelheid opvang die u voor uw kinderen nodig heeft. Op het moment dat u ook in de weekenden opvang nodig heeft, of bijvoorbeeld tijdens vakanties, dan kunnen die kosten toch weer hoger oplopen dan wanneer u alleen maar doordeweeks op een aantal vaste dagen voor opvang wilt zorgen. Verder heeft u ook recht op kinderopvangtoeslag. Dat is ook altijd iets om even rekening mee te houden.

Snoesje; met aandacht voor het kind

Bij Snoesje hechten wij veel waarde aan persoonlijke aandacht voor het kind. Gastouderschap kent vele voordelen ten op zichten van reguliere opvang. Er worden per gastouder om te beginnen niet meer dan vijf kinderen opgevangen en altijd door dezelfde gastouder. Dat maakt het mogelijk voor kind en gastouder snel aan elkaar te wennen en een goede band op te bouwen. Veel onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen beter functioneren wanneer ze maar met een gastouder te maken krijgen met wie ze een goed band op kunnen bouwen. Ze voelen zich dan namelijk veiliger en daardoor beter. Ook zorgt het ervoor dat ze later beter in staat zijn een goede band op te bouwen. Wilt u graag meer informatie over kosten voor een gastouder of wilt u graag kennis maken met de beste gastouder voor u? Neem dan gerust even contact op en dan kunnen we bij Snoesje samen met u kijken wat de mogelijkheden zijn voor opvang bij u in de buurt die past bij uw kind en uw wensen.